Att spela golf utan att tänka på det

Jag är hemma hos en golfvän och bläddrar i det senaste numret av tidningen Svensk Golf. Jag slås av alla tekniska tips på nya grepp och rakare slag som jag skulle kunna tänka på under nästa runda.

Jag frågar min golfvän om han brukar använda sig av tipsen och om det gör någon skillnad. ”Ja, ibland”, svarar han och lägger till:

”Men det brukar gå åt helvete i alla fall.”

Det finns så många tekniska detaljer som jag skulle kunna tänka på. Men jag vill inte vara en sådan golfare. Jag vill kunna spela golf utan att egentligen tänka på det.

För det finns så mycket annat som jag skulle kunna tänka på istället för alla tekniska detaljer; promenaden med mina medspelare, det goda samtalet, hur vackra blommorna är längs banan.

Eller som det var under förra rundan på väg mot första tee:

Mitt på vägen sitter en fågelunge, nyss utflugen från boet. Plötsligt står tre fullt utrustade golfare och bekymrar sig för den lilla fågelungen och undrar om fågelmamman verkligen har övergivit den.

Kort därefter gör jag mitt första utslag. Den vanliga nervositeten är som bortblåst, tankarna är någon annanstans och svingen är lugn och fin.

En golfrunda kan vara så mycket mer än bara spelet. Kanske går det att dra nytta av det för att kunna spela en bättre och mer konsekvent golf.

Jag hoppas jag möter en fågelunge även nästa gång. Jag tror det gör mig till en bättre golfare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *